0899887865 / 0886626240

Различни видове щори

елегантни интериорни решения

Вертикални щори

 

Вертикалните щори придават на всяко помещение завършен вид, без значение дали това е всекидневна, спалня, офис или заведение. Тяхна специфична особеност е, че заместват изцяло пердетата и и спомагат за визуалното увеличаване на височината на помещенията.

Особено са подходящи за големите прозорци на Вашия дом или офис. Те Ви предлагат разнообразие от цветове, мотиви и структура на тъканта на текстилни, алуминиеви или ПВЦ ленти. Различните видове материи и цветове имат различни степени на пропускане и абсорбиране на светлината за задоволяване на конкретните Ви нужди.

Вертикални щори са идеални за контролиране на количеството светлина , които влизат в една стая – чрез филтриране на светлината при накланяне под ъгъл. А когато са затворени, те осигуряват неприкосновеността на личния живот.

Събирането на лентите (в ляво, дясно, двата края или в средата), както и разположението на механизма за управление на щората (в ляво или в дясно) е според нуждите и преценката на клиента, за по-голямо удобство при работа с щорите.

Монтират се на стена или таван.

 

Хоризонтални щори

 

Хоризонталните алуминиеви щори, наричани още венециански, са практично и евтино решение, лесни за употреба. Монтират се на дограмата без да нарушават изолационните и качества. Те са най-често използвания слънчезащитен продукт поради своята надежност и практичност.

Внушителният брой от цветове, модели и екстри, способността им за превъзходно регулиране на светлината и видимостта, са превърнали хоризонталните щори в незаменим функционален и декоративен елемент във всеки дом и офис.

Ламелите са произведени от алуминий с ширина 16 или 25 мм, цветното им лаково покритие е с вечна гаранция. Прецизната изработка на управляващите механизми и висококачествени материали гарантират безпроблемна употреба с години наред.

Плисе щори

 

Плисе щорите са едно интересно решение за оформлението на Вашите прозорци. Монтират се на всяко отделно крило от дограмата ,което позволява лесно отваряне без съобразяване с положението на щората .

Съвременният дизайн на помещенията изисква включването на нестандартни форми: триъгълни прозорци, елементи на арка, панорамни прозорци със сложна конфигурация. Ако при тяхното декориране желаете да избягате от строгите вертикални или хоризонтални линии на традиционните модели, то трябва да се насочите към плисе щори.

Изработват се както от антистатични материали, така и от текстили със сребърна промазка за постигане на по-добра светло- и топлоизолация.

Екзотичен вид на помещенията могат да придадат щорите “ден и нощ”, изработени от два модела разноцветни тъкани, с различна степен на светлоотражение и пропускливост. Това дава възможност да се експериментира със светлината в посещенията.

Плисе щорите комбинират ултра модерен дизайн и великолепен контрол на светлината, редукция на температурата и видимостта.

 

Роло щори

Роло щорите са един от най – добре познатите продукти на нашият пазар.Произвеждат се от 100% полиестерни платове.Не поемат и не задържат миризми, материите са антистатични.

Освен класическото роло което е прието да се нарича роло КЛАСИК , се изработва и роло ФАНТАЗИЯ . Модел Фантазия е разработен за PVC и алуминиева дограма, със заоблен декоративен профил и елегантни алуминиеви водачи. Щората фино приляга към дограмата, спирайки максимално светлината и видимостта.

Римски щори

Римските щори внасят така желаната нотка елегантност и са един от най-актуалните модели в съвременния интериор. Отличават се с елегантен дизайн, внасящ уют и топлина във всеки модерен дом.

Изработват се изцяло от текстил в различни варианти и се обособяват като предпочитан акцент и част от модерния тип обзавеждане.

Австрийски щори

 

Австрийските щори за пръв път стават модерни при австрийския двор през XVIII век. Тези щори се различават с пищност, изработват се от вълнени и копринени тъкани. От далечното минало, когато австрийските щори украсяват жилищата на аристократите, те не излязат от мода.

Днес австрийските щори се използват в различни интериори, когато трябва да се подчертае ексклузивност и шик. Последен щрих на щорите придават декоративни шнурове и ресни. Визията на австрийските щори зависи от избора на тъканите. За предпочитането те да са с блестящ нюанс – коприна, тафта, полиестер. Така щорите изглеждат ефектно и луксозно. Австрийските щори се изработват и от прозрачен текстил. В тези случаи щорите изпълват помещението с лекота и въздушност.

Австрийските щори в спуснато положение изглеждат като прави класически пердета. За разликата от пердетата, щорите се повдигат нагоре, докато пердетата се отварят настрани. При повдигането в долния край на щорите се образуват розкошни гънки, които внасят в помещението атмосферата на празник, топлина и уют. За създаването на нужната форма при повдигането на австрийските щори се използва система от шнурове, които минават през халки от опаковата страна на плата. Тази шнурове се закрепват към механизмите на щорите.

Важно е да се отбележи, че гънките на австрийските щори се образуват само при повдигането им. Така че, ако желанието ни тези щори напълно да покриват прозорците и същевременно в долния им край да има пищни гънки, височината на щорите трябва да е по-дълга от височината на перваза. Когато австрийските щори са спуснати долу, те приемат формата на завесите. Тази двойна визия превръща австрийските щори в универсални изделия, способни да се впишат в различен интериор.

Австрийските щори добре се съчетават със завесите. Такава композиция изглежда ефектно и елегантно. Най-често тези щори се използват при декорирането на малки и нестандартни прозорци. Формата на авсртийските щори зависи от текстила, използван при тяхната изработка. Ако щорите са изработени от плътен сатен или воал, гънките ще са дълбоки и подредени. Ако австрийските щори са от твърд памук или органза, при повдигането им образуват се по-широки, обемни гънки. Много е важно за създаването на перфектната визия на австрийските щори правилно да се определи набора на текстила в горната им част. Този набор изцяло зависи от твърдостта на плата. Да се определи правилната пропорция е по силите само на специалист с голям опит.

Широк избор на цветовата гама позволява австрийските щори да се използват в различни интериори с различни цели. Нетрадиционните цветове, като например алено червен, могат с успех да се употребят в постмодерени интериори. Щорите с меки пастелни цветове подхождат за класически стил. Прозрачни австрийски щори с наситени оттенъци на лилаво и циклама ще звучат като акорд в нео-класически стил.

Австрийските щори – това е красота, изисканост и в същото време надежност и дълготрайност.

 

Външни ламелни щори

Функционалните характеристики на външните ламелни щори предлагат ефективно и просто решение в различни ситуации. И всички те могат да бъдат посочени като предимства на продукта:

– възможност за пълно елиминиране на прехода на директни слънчеви лъчи и избягване ефекта на заслепяването

– регулиране достъпа на светлина от 2 до 100% чрез въртене на ламелите около оста им

– възможност за разпределяне на естествената светлина по различен начин в отделните части на помещението, дори и в неговата дълбочина, чрез асиметрично разположение на ламелите

– перфектни топлоизолационни характеристики – елиминиране на т.н. парников ефект в съчетание с почти нулев пренос на температура в помещението

– пропускане на слънчевата енергия от 2 до 12%

– намаляване на температурата в помещенията от 5 до 15 градуса, без да се използва климатик

– намаляване до 50% разходите за енергия при климатизирани помещения

– като всеки външен слънцезащитен продукт ламелните щори са подвластни на влиянието на вятъра, въпреки че най-съвършените модели издържат на силен до мощен вятър със скорост до 55 км/ч

Японска стена

Така наречената щора ЯПОНСКА СТЕНА е съвременна щора, която прави неповторим интериора. Спокойствие и баланс се създават чрез изчистени линии, които ни доближават до духа на източната философия. С Японска Стена можем да постигнем ефекта на параван, да покрием големи прозорци и витрини, както и да преградим и обособим отделни вътрешни пространства.

Релсовият механизъм е ненатрапчив и дава големи възможности за разнообразни конфигурации. Различните материи позволяват да се подчертае и засили индивидуалността на помещението според усещането на собственика. “Японската стена” е лесна за поддържане и почистване.

Щорите тип Японска Стена се състоят от няколко текстилни панела, които могат да се движат свободно в специални улеи или да се управляват с различни видове механизъм. Възможни са различни схеми на преместване и събиране на панелите, което осигурява удобство при отваряне на прозорците.

Външни ролетни щори PVC

 

 

Външните ролетни щори са част от външната топлоизолация на всяко жилищно помещение и също така предпазват дограмата от вредни атмосферни влияния и механични повреди. Имат изключително надеждни механизми на задвижване, както и възможност за различни начини на управление.

Произведени от PVC, външно ролетните щорите модел PVC се монтират от външната страна на дограмата и могат да бъдат управлявани само ръчно – чрез ширит или табакера.

Осигуряват максимална защита от слънце, шум, прах и вода.

Външни ролетни щори AL

 

 

Алуминиеви ролетни щори гарантират по – голяма сигурност в дома Ви, максимална степен на защита от слънцето, оптимално регулиране на светлината, топлоизолация, шумоизолация, изолация от прах и вода. Здрава носеща конструкция, надеждни механизми, със специални лагери възможност за четири-странно затворена алуминиева кутия с подвижен долен люк. Задвижване с манивела, шнур или ел. мотор.

Осигуряват максимална защита от слънце, шум, прах и вода.